Feature Blogs

Matt's Popular Movie Trivia Challenge

 

Two years ago, I wrote a box-office trivia challenge for those interested in playing along.

 

Since it’s been two years, I thought I’d put together another trivia challenge. Instead of using box-office numbers, I thought I’d go with public opinion. For those who don’t know it, the Internet Movie Database is THE website to go to find out anything about any movie. A feature on the website is a voting system whereby regular users give every film they see a score out of 10. Movies get thousands of votes and I find this feature a true reflection of how the general public rate a film. Just because the critics like it, doesn’t mean the people like it.

 

With that said, enjoy the following 10 questions. You can scroll all the way to the bottom for the answers:

 

1. According to the IMDB, what is the most popular movie of all time?

(a) Casablanca

(b) The Godfather

(c) Pulp Fiction

(d) The Shawshank Redemption

 

2. According to the IMDB, what is the most popular Star Wars movie of all time?

(a) Star Wars Episode IV: A New Hope

(b) Star Wars Episode III: Revenge Of The Sith

(c) Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back

(d) Star Wars Episode VI: Return Of The Jedi

 

3. According to the IMDB, what is the most popular Alfred Hitchcock movie?

(a) North By Northwest

(b) Psycho

(c) Rear Window

(d) Vertigo

 

4. According to the IMDB, what is the most popular film released in the 21st Century?

(a) The Departed

(b) Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

(c) The Lord Of The Rings: The Return Of The King

(d) The Pianist

 

5. According to the IMDB, what is the most popular foreign language film?

(a) Amelie

(b) City Of God

(c) Pan’s Labyrinth

(d) The Seven Samurai

 

6. According to the IMDB, which one of the following is not in the top 250 films of all time?

(a) American Beauty

(b) The Big Lebowski

(c) Gone With The Wind

(d) Titanic

 

7. According to the IMDB, which of these modern-day thrillers with great twist endings is the best?

(a) Fight Club

(b) Memento

(c) The Sixth Sense

(d) The Usual Suspects

 

8. According to the IMDB, what is the most popular musical of all time?

(a) Singin’ In The Rain

(b) The Sound Of Music

(c) West Side Story

(d) The Wizard Of Oz

 

9. According to the IMDB, what is the most popular movie of the 1990s?

(a) Pulp Fiction

(b) Schindler’s List

(c) The Shawshank Redemption

(d) The Silence Of The Lambs

 

10. According to the IMDB, what is the most popular animated film of all time?

(a) Finding Nemo

(b) The Incredibles

(c) Princess Mononoke

(d) Spirited Away

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Answers…

1. (b), 2. (c), 3. (c), 4. (c), 5. (d), 6. (d), 7. (d), 8. (a), 9. (c), 10. (d).